TRATAMENTUL TRANSPIRATIEI EXCESIVE (HIPERHIDROZEI)

Te împiedică transpirația zilnică să-ți desfașori activitatea în parametri normali? Îți este teamă să porți cămașă sau să ridici brațele de teama petelor inestetice sau a mirosului neplăcut al transpirației? Ai observat că în momente de stres palmele tale transpiră excesiv și  te împiedică această manifestare să  interacționezi cu cei din jur? Picioarele îți transpiră excesiv și mirosul neplăcut te pune în ipostaze delicate?

Știai că tratamentul cu toxină botulinică este soluția rapidă și eficientă pe termen lung a tuturor acestor probleme?

Transpirația excesivă (hiperhidroza, hipersudorația) a palmelor, tălpilor sau din axile  este un fenomen extrem de neplăcut, care creează disconfort, uneori încă din adolescență. Cauza este frecvent necunoscută, dar  hiperhidroza se poate asocia unor tulburări metabolice (diabet), endocrinologice (afecțiuni tiroidiene, menopauză), nervoase, stărilor emoționale sau episoadelor febrile, precum și consumului anumitor medicamente, substanțe neuroexcitante (cofeină) .

hiperhidrozaTratamentul transpirației excesive axilare și palmo-plantare se poate efectua pe termen scurt prin aplicarea unor produse dermatocosmetice antiperspirante cu rol de a reduce activitatea glandelor sudoripare.

Care este efectul toxinei botulinice?  Cum se efectuează? Cât durează efectul?

Prin injectarea de toxină botulinică se poate bloca pe termen lung activitatea glandelor sudoripare din axile, palme și tălpi. Manevra se efectuează prin microinjecții  pe zona afectată, cu un ac fin, după aplicarea de gheață sau a unei creme anestezice pentru a înlătura și cea mai mică senzație dureroasă. Rezultatul complet se instalează în 7-14 zile , iar efectul persist între 6 luni- 1 an, în funcție de particularitățile individului și cauza hiperhidrozei.
Procedura nu necesită perioadă de recuperare. Imediat după tratament pot să apară mici umflături sau vânătăi care dispar în câteva ore până la 2-3 zile. Este important să se respecte indicațiile medicului postinjectare pentru ca efectul tratamentului să fie complet și de durată.

Dacă se blochează aceste zone, voi transpira exagerat în altele?

Substanța injectată va bloca activitatea glandelor sudoripare strict în aceste zone, restul suprafeței corpului  va transpire în limitele obișnuite, prin acest mecanism fiind eliminate și toxinele din corp.

Evaluarea statusului clinic general,  explicarea procedurii si a riscurilor acesteia sunt efectuate anterior de medicul specialist, pacientul fiind sfatuit sa respecte intocmai indicatiile pentru prevenirea reactiilor adverse sau complicatiilor.

dassa
Tags are not defined for this post

0 comments

No comments. Leave first!

Leave a reply

8 − 4 =