LASER VASCULAR

DILATATII VASCULARE FACIALE/ CORPORALE

TELANGIECTAZII. VENECTAZII. HEMANGIOAME. ROZACEE

Dilatațiile vasculare  se prezintă ca eritem difuz, telangiectazii (steluțe vasculare), angioame, venectazii (vinișoare roșii sau violacee), hemangioame pe față, decolteu, torace posterior, abdomen  și membre inferioare. Leziunile sunt inestetice și se pot îndepărta  cu ușurință cu ajutorul LASER-ului , în deplină siguranță, fără durere, deseori chiar într-o singură ședință.

Care sunt cauzele dilatațiilor vasculare?

Aceste dilatații vasculare sunt cauzate de rozacee, expuneri îndelungate la soare, ortostatism prelungit (apar mai ales la persoanele care stau mult timp în picioare), băi fierbinți repetate, sedentarism, factori genetici, afecțiuni vasculare (insuficiență venoasă), medicamente (contraceptive orale administrate pe durata anilor), pot fi congenitale (hemangioame) etc.

Cum se tratează dilatațiile vasculare?

Cu sistemul LASER se pot trata vase de dimensiuni variabile (0.5-3 mm) de pe față și orice regiune a corpului. Suprafața de tratat se răcește, asigurând astfel confort pacientului și diminuând semnificativ riscul de arsură cutanată. Pulsul laser emis acționează asupra hemoglobinei din vas și produce coagularea sângelui cu topirea simultană a pereților vasculari.
Efectul de constricție este vizibil imediat, vasele fine dispărând pe loc, iar cele de 2-3 mm diametru având nevoie de câteva săptămâni până la dispariție. Imediat după tratament pielea se poate înroși sau inflama ușor, pentru dilatațiile mai mari  se pot forma pete violacee sau maronii (hematoame) care pot persista 1-2 săptămâni, însă se pot acoperi cu fond de ten. Evaluarea postintervenție se face la 6-8 săptămâni, când se pot corecta eventualele leziuni reziduale.

Câte ședințe sunt necesare? Rezultatele sunt permanente?

Vasele de dimensiuni mici necesită un singur tratament, cele cu dimensiuni de peste 1 mm situate pe față sau corp pot necesita 2-3 ședințe LASER la distanță de 4-6 săptămâni. Închiderea vaselor este permanentă, însă tratamentul nu poate împiedica apariția unor noi dilatații vasculare în zona respectivă, pacientul fiind sfătuit să respecte o serie de reguli de prevenție (evitarea factorilor agravanți), să poarte contenție elastică (ciorapi sau feșe elastice speciale) și să evite expunerea la soare a zonelor tratate pentru o perioadă de 6 săptămâni post intervenție.

Elimina dilatatiile vasculare! Alege expertii in Dermatologie Estetica! Programeaza-te Acum!
Telefon: +40 725 525 922 / +40 314 379 825
Adresa: Sos. Nordului 60, Ap. 3, Sect. 1, BucurestiVezi Harta
Email: contact@oanaspanu.ro