Sos. Nordului 60, Ap. 3, Sect. 1, Bucuresti

HERPES. HERPES ZOSTER

at039g08Herpesul la nivelul gurii (labial) este cauzat de infectia cu virusul herpes simplex tip 1, apare pe buze, conturul acestora sau in imediata lor vecinatate, sub forma unor vezicule dureroase, pe fond eritematos (rosu), care se sparg si se acopera cu cruste in cateva zile. Necesita atat tratament antiviral sistemic, cat si ingrijire locala pentru eviatarea suprainfectiei leziunilor sau vindecarea acestora cu cicatrice . Dupa prima eruptie (primoinfectie) individul ramane purtator toata viata si eruptiile cutanate pot recidiva la intervale variabile de timp.

Herpesul genital este produs de virusul herpetic de tip 2, apare sub forma de vezicule dureroase pe mucoasa genitala sau in imediata vecinatate, se poate asocia stare generala proasta, febra si adenopatie inghinala si dureaza pana la 3 saptamani. Tratamentul consta in administrare sistemica de antivirale si ingrijire locala riguroasa conform indicatiilor medicului pentru accelerarea vindecarii si evitarea complicatiilor locale.

Herpes Zoster este o afectiune produsa de virusul varicelo-zosterian, varicela reprezentand primoinfectia . Virusul se localizeaza in ganglionii senzitivi, iar reactivarea acestuia in cursul vietii conduce la aparitia unei eruptii veziculoase, de obicei unilaterala, precedata si insotita de  durere intensa, cu inflamarea ganglionilor de vecinatate. Poate afecta toracele, gatul, regiunea lombo-sacrata, dar cele mai neplacute manifestari sunt de obicei cand afecteaza regiunea faciala si cea oftalmica. Ingrijirea leziunilor este importanta in evitarea complicatiilor locale, iar tratamentul sistemic va fi antiviral, antiinflamator, antialgic si antibiotic in caz de suprainfectie.

Atentie, leziunile provocate de herpes virus sunt contagioase prin secretii, insa virusul se poate transmite si prin saliva sau contact sexual.

 

Trateaza herpesul! Alege expertul in Dermatologie Estetica! Programeaza-te acum !

Contact

Adresa: Sos. Nordului 60, Ap. 3, Sector 1, Bucuresti
Telefon: +40 725 525 922 / +40 314 379 825
Email:contact@oanaspanu.ro

Numele (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Mesaj