Sos. Nordului 60, Ap. 3, Sect. 1, Bucuresti

CIUPERCA PIELII SI A PICIORULUI

foto-unghii Ciuperca (micoza) cutanata cuprinde un spectru larg de fungi care o cauzeaza (dermatofiti, Candida albicans, Pityrosporum). Este denumita generic tinea (corporis, cruris, faciei, capitis, etc) si apare in pliuri (axile, inghinal), regiunea lombosacrata, torace, fata, scalp. Poate sa fie prezenta intre degetele de la maini si picioare (tinea manum, pedis) , poate afecta unghiile (onicomicoza) , mucoasele sau poate fi prezenta pe torace sub forma de pitiriazis versicolor.

Manifestarile clinice sunt variabile. Pot sa apara pete rosii (eritematoase), inelare, cu marginea intens rosie, activa, care pot conflua, se erodeaza, fisureaza, sunt insotite de usurime, mancarime si senzatie de arsura. Pot fi prezente si pete alb- sidefii, uČ™or rosiatice sau maronii pe torace (in pitiriazis). 

Cauza este contaminarea cu fungi de la om sau animal, multiplicarea acestora intr-un mediu cald si umed (pliuri),  afecteaza orice varsta si sex, iar imunitatea scazuta reprezinta un factor   favorizant. Tratamentul se efectueaza cu antifungice topice (solutii, creme, sampoane) si/sau sistemice, igiena corporala jucand in acest context un rol foarte important in prevenirea recaderilor sau a contaminarii celor din jur.

 

Scapa rapid de ciuperca pielii si a piciorului! Alege expertul in  Dermatologie Estetica! Programeaza-te acum !

Contact

Adresa: Sos. Nordului 60, Ap. 3, Sector 1, Bucuresti
Telefon: +40 725 525 922 / +40 314 379 825
Email:contact@oanaspanu.ro

Numele (obligatoriu)

Email (obligatoriu)

Mesaj