Corectie riduri cu Toxina Botulinica

Scapa Rapid de Ridurile de Expresie de pe Frunte si din Jurul Ochilor
Tratament Riduri Expresie cu Botox

Tratamentul ridurilor  feței și gâtului cu toxină botulinică: Vistabel, Dysport

Alegerea tipului de tratament împotriva ridurilor depinde de  localizarea acestora, de vechimea instalării și de expresivitatea fiecărui chip, de asemenea fiind importante  aşteptările dumneavoastră cu privire la rezultate şi la durata acestora.

Tratamentul cu toxină botulinică este cea mai cerută procedură estetică, tocmai datorită rezultatelor  excelente, instalate cu rapiditate, riscurilor minime și posibilității reluării imediate a activității fără a lăsa vreun semn pe zona tratată.

Ce este toxina botulinică si cum acționează?

Toxina Botulinică de tip A este  un agent blocant neuromuscular, obținut din  bacteria numită Clostridium botulinum.  Administrată injectabil, substanța va produce o relaxare locală musculară , rezultatul fiind reducerea temporară a aspectului  ridat al pielii la nivelul regiunii tratate a feţei  sau  gâtului.

Cui se adresează tratamentul?

Inainte de efectuarea tratamentului, medicul specialist va analiza starea dumneavoastră de sănătate in vederea evitarii reacţiilor adverse , a interacţiunii cu anumite medicamente sau  afecţiuni ce contraindică tratamentul.  Procedura se poate efectua atât pentru prevenirea  formării ridurilor de expresie (in medie după vârsta de 30 ani), precum şi pentru corecţia ridurilor deja existente, create pe zonele cu activitate intensă a musculaturii feţei.

In ce constă procedura şi cât durează efectul? Este dureros?

Tratamentul efectiv durează câteva minute, constă în administrarea unor microinjecţii cu ac foarte fin in punctele de maximă mobilitate musculară. Procedura nu necesită anestezie, deoarece disconfortul  generat de injectare este minim. Efectul  se instaleaza progresiv, intre 2-7 zile postinjectare si durează  3-6 luni, după această perioadă se poate relua procedura, fără să creeze dependență.

Există reacţii adverse?

Pot să apară mici umflături/vânătăi imediat după injectare, care dispar in urmatoarele ore până la 2-3 zile. După tratament se recomandă evitarea poziţiei orizontale pentru urmatoarele 4 ore, evitarea efortului fizic pentru urmatoarele 2-3 zile şi urmarea recomandărilor medicului pentru obţinerea rezultatelor scontate.

Ce regiuni pot fi tratate?

Ridurile dintre sprâncene, cele orizontale de pe frunte, cele  situate lateral de ochi , oblice de pe suprafaţa laterală a nasului şi cele din jurul gurii, dar și cele orizontale de pe zona gâtului sunt reduse semnificativ in urma injectării toxinei botulinice.

Se poate combina cu alte tratamente  toxina botulinică ?

Pentru o reîmprospătare în ansamblu a feței toxina botulinică se poate combina cu umplerea ridurilor sau refacerea volumelor cu acid hialuronic în aceeași sedință sau în etape ulterioare de tratament. De asemenea, toxina botulinică se poate asocia cu tratamente laser de reîntinerire, însă numai în ședințe distanțate la 2 săptămâni înainte sau după toxină.

Evaluarea statusului clinic general,  explicarea procedurii şi a riscurilor acesteia sunt efectuate anterior de medicul specialist, pacientul fiind sfătuit să respecte intocmai indicaţiile pentru prevenirea reacţiilor adverse sau complicaţiilor.

Elimina rapid Ridurile de Expresie! Alege expertii in Dermatologie Estetica! Programeaza-te acum!
Telefon: +40 725 525 922 / +40 314 379 825
Adresa: Sos. Nordului 60, Ap. 3, Sect. 1, BucurestiVezi Harta
Email: contact@oanaspanu.ro